Valpar

Valpar väntas i mitten av november efter

Gracehunters Win´s Pirate Tide

(e. NORDJCH Searover Pims Pirate u. SE J (J)CH Streamlights Cayo`s Win).HD B, Ögon ua, clear PRCD-PRA, clear Stargardt-Pra, carrier SD2, clear EIC, Clear CNM.

Tidy är en tik som är efter vår egen Winna, med mkt goda linjer, Tidy kom snabbt kom upp i EKL, hon har en härlig inställning till arbete, lugn vid sidan men arbetar kraftfullt på land och vatten, hon är en mkt god markör med en mkt bra näsa, spontan på allt vilt, används på praktisk jakt. Till vardags är hon en lugn och okomplicerad hund, som trivs att mysa med oss, barn och barnbarn.

Tide har också välmeriterade syskon, två är Specialsökhundar hos polisen. Ett syskon är patrullhund hos försvaret.

Tre inkl. Tidy är i EKl, varav en av dem i Norge: Fantastiska Amund och Flash som ifjol vann 2 dagarstävlingen ”Mesterskapshelgen och kom tvåa i år med 3 poäng efter vinnaren.

Amund och Flash kom också på andra plats på årets tvådagarstävling Elitepröve, så bra gjort!

Han blev också Norges mest vinstrika retriever i EKL ifjol och han har god chans att bli det även i år.

En blev SVCH på minimala 4 starter.

Hon har två kullar sedan tidigare och ibland dem så finns det 2 specialsökhundar hos polisen. En av dem Maria och Spike har dessutom i år vunnit SM i barmarksdrag! fantastiskt att kunna kombinera specialsök och drag!

En sk. EDD hund som arbetar på kärnkraftverk (Explosive detection dog) och en till är på väg att bli EDD hund och en på väg att bli proff. Vägglushund. En SVCH på 4 starter, 2st, 1 nkl jakt.

Viltvårdarns Åkey

(e. DK BRUCH, NO JCH Michnos Izar, u. SE J (J) CH, NO JCH Viltvårdarns Runner).

HD A, ED 0, Ögon UA, clear PRCD-PRA, clear Stargardt- PRA, clear SD2, clear EIC, clear CNM.  

Tubbe som han kallas, är också en jättetrevlig och härlig hund efter mkt goda linjer. Han är också i Ekl och tog sin första etta på första start i höstas, jätteskoj och bra gjort. Han är också en mkt arbetsvillig och bra hund på alla delar i retriever arbetet, duktig markör och går väldigt fina linjer.

Han har också duktiga syskon SE J (J) CH, NO JCH Viltvårdarns Åckra och ett syskon till Åboy med första pris i EKl samt fler meriterade i lägre jaktklasser.

 Vi hoppas och tror att det här kommer att bli en bra kombination och ser fram emot gula och Foxfärgade valpar i mitten av november.